Pompstation GymDrinkwaterpompstation

Sporten in een rijksmonument

Sterker worden met krachttraining, conditie en fitness opbouwen, werken aan je vitaliteit, effectief afvallen – dat kan allemaal in het voormalige drinkwaterpompstation van Schiedam! Je kunt nu sporten in een rijksmonument. In de gym in dit industriële gebouw op de grens met Rotterdam en het Merwe-Vierhavengebied sport je in een unieke sfeer zoals je die nergens anders kunt vinden!

De meest unieke gym van de randstad in een stuk historie van Schiedam

Zorgvuldige herbestemming voor sporten

Het Drinkwaterpompstation is van 1922 en ontworpen door architect A. Otten in stijl van de Amsterdamse School. Kunstenaar W.C. Brouwer schijnt de keramische motieven op de gevel te hebben ontworpen. Ook was er ooit een fontein aan de noordzijde dat helaas lang geleden is verwijdert. Het pompstation zorgde vroeger voor het pompen van drinkwater uit Rotterdam naar Schiedam. 2003 is het buiten werking gesteld. Het is niet alleen een gaaf gebouw, maar ook binnen zijn er nog alle originele pompen en drukvaten.

Behoud origineel rijksmonument met geschiedenis

Wij zijn er trots op dat je nu kunt sporten in een rijksmonument. We hebben met de gym met veel respect voor dit bijzondere gebouw kunnen werken, en vooral ook dat van het interieur zo goed als alles is behouden. Was dit gebouw als kantoor, hotel of woningen gebruikt, dan waren alle bijzondere pompen en industriële elementen nu verdwenen. We kunnen dus niet alleen een spectaculaire plek om te sporten aanbieden, maar ook een stuk bijdragen aan het in leven houden van bijzonder, industrieel erfgoed.

Kom sporten in een rijksmonument!

De herbestemming van het voormalige drinkwaterpompstation heeft een uniek plek opgeleverd om te sporten. Het is leuk om in een motiverende omgeving te trainen. Het originele industriële interieur zorgt voor een sfeer zoals je die elders nooit kunt nabootsen. Kom gerust langs om een kijkje te nemen. Alle contactgegevens vind je hier!

Wil je meer weten over de bijzondere geschiedenis van dit pand? Via onderstaande links kun je meer te weten komen.

https://rijksmonumenten.nl/monument/525443/pompgebouw/schiedam/

https://www.boei.nl/pompstation

https://amsterdamse-school.nl/objecten/gebouwen/pompstation,-schiedam/

 

Beeldgalerie